nedelja, 24. julij 2011

Kaj je to Poletje na travniku?

Poletje, pisane odeje, kratki rokavi, veliko zabave, poletnega branja, razburljivih pravljic, zanimivih junakov, novih znanj … vse to in še več je Poletje na travniku. Že četrto leto zapored ga pripravljajo na Festivalu Velenje, v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Šaleške doline. Idejno ga je zasnovala Andreja Zelenik. Letos so program še razširili in ga razdelili na dva dela. Travnik tako oživi ob torkih, ko lahko skupaj z mentorji preko ustvarjanja spoznavate različne veje umetnosti in kulture, ob sobotah pa potekajo travniške lutkarije, o katerih sem že pisala. 
Seveda lahko na pisanih odejah tudi samo poležite, se nastavljate sončnim žarkom, poklepetate s prijatelji, se poigrate … in tako uživate poletje, pa čeprav v mestu. 
V torek, 26. julija bo tema travniškega ustvarjanja Poezija in ilustracija. Otroci si bodo lahko izdelali čisto svojo knjigo pesmic in jo seveda tudi ilustrirali.
Mmmm, kako omamno. Spominja me na mojo mladost. Brezskrbno in zabavno. Cele dneve smo preživeli na pisanih dekicah pred blokom, se igrali in tkali nova prijateljstva. Poskusite še vi. Potrebujete samo odejo, malo sence in zelenico. Vse ostalo pa prepustite navdihu.

1 komentar:

Simona pravi ...

Takole je naša Loretka uživala lani. Na travniku je res lušno. Nič velikopoteznega, sproščena poletna druženja, ob igranju in ustvarjanju.