petek, 27. maj 2011

KAM ČEZ VIKEND


 V soboto, 28. maja, lahko ob 10. uri obiščete Velenjski grad, kjer bo potekala URICA ZAVROLOGIJE. Ste že slišali za Urice zavrologije? Muzej Velenje sodeluje z Arboretumom Volčji potok, kjer ob razstavi Ledena doba in dinozavri pripravljajo tudi nagradno igro Krog izumrlih velikanov.
In ker imamo tudi v Velenju izumrlega velikana – mastodonta – bodo jutri urice zavrologije v Velenju. 
Arheologinja Danijela Brišnik se bo z otroki poigrala v arheološkem peskovniku, jim predstavila delo arheologov, ter jim ob zbirki ostankov mastodonta pokazala kakšne prazgodovinske kosti so našli v Šaleški dolini.


Popoldne lahko pridete v Vilo Mojca, kjer se bo ob 15.30 uri pričel
TA VESELI DAN.
Člani kluba vzgojiteljev "Mladi za mlade", ki delujejo pri MZPM Velenje, bodo pripravili otroški živ žav, kjer boste lahko ustvarjali, se poigrali, kakšno zapeli in se zabavno imeli. Vabljeni otroci, mladi in mladi po srcu. Čeprav je jutri napovedano slabo vreme, pravijo, da se ne bodo ustrašili, saj niso iz sladkorja. Zato obujte se vremenu primerno in hop, v Vilo Mojca!

V Kinu Velenje pa so ta vikend izbrali prikupen otroški film
Ogledate si ga lahko v soboto, ob 18. uri in v nedeljo, kot otroško matinejo, ki se prične ob 16. uri. Delček si ga lahko ogledate že tukaj, če kliknete na zgornjo povezavo.

Upam, da boste kakšen moj nasvet tudi izkoristili. Pozdravček do naslednjič.

Simona

sobota, 21. maj 2011

VSAK ZAČETEK JE TEŽAK

10, 9, 8, 7, 6, … Akcija, gremo! Sporočam, da je končno napočil čas, da dokončam tisto, česar sem se nekoč lotila. Diplome. Tako dolgo že mečkam in se sama sebi smilim. Poznate ta občutek? Upam, da ne, ker je neznosen :o)
Napaka. Rez. Drugi poizkus.
10, 9, 8, 7, 6, … Akcija!
Sem Simona, ki ima preprosto rada življenje. Četudi je kdaj le-to prepleteno z žalostjo, jezo, strahom, je moj pogled nanj večinoma vesel, srečen. In kako že gre tisti rek, jutri bo znova nov dan in znova bo posijalo sonce, z njim novi upi in prihodnost. Ta mi je še posebno všeč in kar je najbolj pomembno, drži! Dragi moji, verjemite, ne lažem!
Od vsega početja na svetu, še posebej rada delam z otroki, se z njimi igram, veselim in sanjam. In kaj sanjam? Čarobne sanje, v katerih je vse mogoče. Kjer dobro premaga zlo in kjer so prave vrednote doma, kjer je življenje zanimivo, kreativno in ustvarjalno. Samo potrkati moramo na prava vrata in izbrati prave ljudi. Takšne prijazne, s toplim in velikim srcem, ogromnim znanjem, izkušnjami, ki jih radi delijo z otroki, se z njimi družijo in bogatijo njihovo življenje. In takšnih je v okolju kjer živimo, veliko. Sama verjamem v takšne sanje.
In nikar ne pozabite, če si nekaj resnično želimo in smo pri tem zelo vztrajni, lahko prekosimo samega sebe in dosežemo tudi tisto, kar se nam velikokrat zdi nemogoče. Kot pravi moj priljubljeni pesnik Tone Pavček: »Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca … A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova poskusi: vnovič in zopet in znova«.

No, tako je nastal moj blog z naslovom: Igrajmo se skupaj! In s pomočjo njega bom (upam, da) kaj kmalu  diplomirala :o). Še pomembneje, z njim vas bom poskušala popeljati v svet, druženja, igranja in preživljanja kvalitetnega prostega časa.
Ne, ni še konec. Brez prijateljice Andreje, ki me vedno spodbuja (ja, ja, Andreja, vem, da boš rekla, da temu ni tako), ga verjetno ne bi bilo, zato Drejčica moja, hvala ti, da te imam ob sebi in seveda hvala vsem, ki mi boste pri tem mojem raziskovalnem in ustvarjalnem delu, pomagali. Tako ali drugače.